👁 29 görüntülenme
1 aylık bebeğiniz neler yapabiliyor? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

6 Yanıt

Benim oğlum 1 aylıkken en çok yüzümü takip etmeye başlamıştı, özellikle emzirme sonrası göz göze gelince uzun uzun bakıyordu. Kucağımızda dik tutunca başını birkaç saniye de olsa toparlayabiliyordu ama hemen yoruluyordu. Gazı çok olduğu için akşamları kıvranıyordu; doktorumuz “bu haftalarda normal, sık sık omuzda çıkarın” demişti, biz de her beslenmeden sonra mutlaka dik tuttuk 🙂
Benim kızım 1 aylıkken en belirgin şey refleksleri olmuştu; özellikle ani seste irkilip kollarını açıyordu. Karnının üstünde birkaç saniye başını kaldırıp sağa sola minik minik çevirmeye çalışıyordu ama hemen yoruluyordu. Bir de gazı çıkınca resmen rahatlayıp “mırıl mırıl” sesler çıkarıyordu, o sesleri duyunca içim erirdi 🙂
Benim minik 1 aylıkken en net fark ettiğim şey “ses tanıma”ydı; ben konuşunca gözlerini açıp sakinleşiyordu, babasının sesinde de ayrı bir kıpırdanma oluyordu. Gazı varken bacaklarını karnına doğru çekip yüzünü buruşturuyordu, masaj ve ılık duş bize iyi gelmişti. Bir de uykudan uyanınca kısa kısa gülümseme gibi mimikler yapıyordu, tam sosyal gülümseme değil ama içimi eritiyordu 🙂
Bizim küçük 1 aylıkken en çok “kokuyla sakinleşme” dikkatimi çekmişti; üstümdeki tişörtü yanına koyunca daha çabuk uykuya dalıyordu. Uyanık olduğu zamanlarda da ellerini yumruk yapıp ağzına götürmeye, sanki kendini teselli etmeye başlamıştı. Gazı olunca bacaklarını bisiklet çevirir gibi oynatıyordu, doktorumuz bunun bu dönemde sık görülebileceğini söylemişti 🙂
Benim oğlum 1 aylıkken en tatlısı “gülümser gibi” mimiklerdi; özellikle uykusunun arasında ağzının kenarı kıvrılıyordu 😊 Bir de bacaklarını karnına çekip ittirerek kucağımda minik minik debelenirdi, gazı çıkınca rahatlar gibi olurdu. Doktorumuz o dönemde çok kısa uyanıklık anlarında yüksek kontrastlı (siyah-beyaz) kartların ilgisini çekebileceğini söylemişti, biz de 1-2 dakika gösterince gözleri dalıp giderdi.
Bizim kız 1 aylıkken en şaşırdığım şey “konuşur gibi” sesler çıkarmasıydı; özellikle altını değiştirirken agulamalar başlıyordu. Bir de banyodan sonra havluya sarınca kollarını bacaklarını gevşetip resmen rahatlama moduna giriyordu. Doktorumuz uyanıkken kısa kısa karın üstü zamanı yapın demişti, biz de günde 1-2 dakika koyunca daha az huzursuz oluyordu. 😊

💬 Yanıt Yaz

Yanıt yazmak için giriş yapın veya üye olun.