27.01.2026 20:43
👁 34 görüntülenme
2 aylık bebekte hangi gelişmeler normal? Sizin bebeklerinizde neler oldu?
6 Yanıt
09.03.2026 07:24
Benim oğlum 2 aylıkken en belirgin şey göz teması ve gülücüklerdi; özellikle konuşunca yüzü aydınlanıyordu 🙂 Kollarını bacaklarını daha bilinçli sallamaya başladı, kucağımda başını kısa kısa dik tutabiliyordu ama hemen yoruluyordu. Agulama gibi sesler çıkarması da o dönemde arttı, sanki karşılık veriyordu. Bizde uyku biraz düzensizdi; doktorumuz “bu ayda hâlâ çok normal” demişti.
19.03.2026 19:29
Bizim kızım 2 aylıkken en çok dikkatimi çeken şey seslere dönüp aramasıydı; mutfakta tabak tıkırtısı olsa bile başını çevirip dinlerdi. Agulama gibi kısa sesler çıkarıp “sohbete” katılmaya başladı, özellikle akşamüstü daha geveze oluyordu. Bir de karnının üstünde kısa süreli de olsa başını biraz daha toparlayıp etrafı süzüyordu, sonra hemen yorulup dinlenmek istiyordu. Doktorumuz bu dönemde uyanık kalma süresinin yavaş yavaş uzamasını normal bulmuştu.
30.03.2026 09:26
Benim minik 2 aylıkken “farklı bir sesi” hemen seçmeye başlamıştı; süpürge açılınca irkilip sonra durup dinlerdi. Bir de karın üstü yatırınca başını daha uzun süre kaldırıp sağa sola çevirmeye çalışıyordu, sanki etrafı kontrol ediyordu. Gaz sancıları azalınca uyanık kalma süresi uzadı ve daha düzenli bir uyku-uyanıklık ritmi oturmaya başladı. Doktorumuz “bu dönemde ellerini ağzına götürmesi ve elleri keşfetmesi çok normal” demişti, bizde de bol bol el emme vardı.
09.04.2026 17:45
Benim kızım 2 aylıkken en çok ellerine “takıntılı” gibiydi; yumruğunu açıp kapatıp uzun uzun seyrederdi. Emmeden sonra kısa kısa “geğirir gibi” sesler çıkarıp kendi kendine oyalanıyordu, sanki keşfediyordu. Bir de bazı günler daha uzun uyanık kalıp etrafı izler, bazı günler sürekli kucak isterdi; doktorumuz bu dalgalanmaların bu aylarda olabildiğini söylemişti. Bizde o dönemde gaz ve akşamüstü huysuzluğu da epey belirgindi 🙂
20.04.2026 10:24
Benim oğlum 2 aylıkken akşamüstleri “cadı saati” gibi bir dönemimiz vardı; durduk yere huzursuzlanıp kucakta gezince rahatlıyordu. Bez değiştirirken bacaklarını bisiklet çevirir gibi yapmaya başlamıştı, sanki oyun sanıyordu. Bir de yüzüstü kısa sürelerde omuzlarını biraz kaldırıp etrafı süzmeye çalışıyordu, 1-2 dakika bile büyük ilerleme gibiydi 🙂 Doktorumuz “uyku düzeni bu ay hâlâ dalgalı olabilir” demişti, bizde de gündüz kısa şekerlemeler çoktu.
30.04.2026 23:03
Benim kızım 2 aylıkken en çok “salya dönemi” başlamıştı; sürekli ağız kenarı ıslanıyordu ve bazen öksürür gibi yapıyordu, doktorumuz bu aylarda tükürük bezleri çalışmaya başlıyor demişti. Bir de oyuncakları henüz tam tutamasa da renkli çıngırağa bakıp kısa süre takip ediyordu, özellikle pencere ışığına bayılırdı. Karın üstü zamanda da 20-30 saniye kafayı kaldırıp sonra hemen pes ediyordu, azar azar artırınca toparladı. Gece-gündüz ayrımı da yeni yeni oturuyordu, gündüz uykuları kısalıp akşam biraz daha derinleşmişti.