27.01.2026 20:44
👁 29 görüntülenme
4 ay uyku gerilemesi yaşayan var mı? Nasıl atlattınız?
6 Yanıt
08.03.2026 23:41
Bizde 4. ay civarı bir anda gece 6-7 kez uyanmalar başladı, sanki yenidoğan günlerine döndük. Benim kızımda işe yarayan şey gündüz uykularını çok uzatmaya çalışmamak ve akşam aynı sırayla banyo-masaj-emzirme gibi mini bir rutin oturtmaktı. Gece uyanınca hemen ışık açmadan, konuşmadan kısa destek verip tekrar yatırınca birkaç haftada yavaş yavaş toparladı. Tam “düzeldi” dediğim gün yine bozabiliyordu ama genel olarak zamanla hafifledi 🙂
19.03.2026 12:32
Bizde oğlum 4. ayda uyku resmen parçalandı, özellikle 30-40 dakikada bir irkilip geri dalamıyordu. Doktorumuz bunun dönüm noktası gibi olabileceğini söylemişti; ben de “uyandı mı hemen memeye koşma” yerine önce hafif pışpış ve aynı odada sakinleştirmeyi denedim. Akşam rutinini sabitledik (banyo değilse bile loş ışık, kısa masal, aynı ninni) ve birkaç hafta içinde yavaş yavaş toparladı 🙂
30.03.2026 04:13
Bizde 4. ayda en çok “memede uykuya dalıp beşiğe geçince uyanma” arttı, sanki yatağa koyduğum an gözler fal taşı gibi açılıyordu. Ben bir süre akşam rutinini çok sadeleştirdim (kısa banyo, loş ışık, aynı ninni) ve her uyanışta hemen kucağa almak yerine önce 1-2 dakika yatakta pışpışlayıp sakinleştirmeyi denedim. Gündüz de uyku öncesi aşırı yorulmasın diye daha erken yatırınca gece biraz daha toparladı. Tam bir anda düzelmedi ama 2-3 haftada belirgin rahatlama oldu 🙂
09.04.2026 13:54
Bizde 4. ayda sorun daha çok “her uykuda kucak/ayakta sallanma” isteğine dönüştü; bırakınca hemen arıyordu. Birkaç hafta aynı sırayla mini rutin yaptım: loş ışık, kısa ninni, beyaz gürültü ve uykusu gelmeden değil tam uykulu halde yatağa koymaya çalıştım. İlk günler çok zorladı ama yavaş yavaş sallama süresini kısaltınca gece uyanınca tekrar dalması da kolaylaştı. Benim kızımda bu dönem yaklaşık 2-3 hafta sürüp kendiliğinden hafifledi 🙂
20.04.2026 07:58
Benim oğlumda 4. ayda “her döngüde gözünü açıp etrafa bakma” başladı, gece beslenmekten çok kontrol eder gibi uyanıyordu. Biz ışığı iyice kıstık, beyaz gürültüyü sabit tuttuk ve gece uyandığında hemen kucağa almadan önce 1-2 dakika yatakta sakinleşmesini bekledik; bazen kendi kendine geri dalıyordu. Gündüz de aşırı uyarandan kaçınmaya çalıştım (misafir, yüksek ses, uzun gezme), o haftalarda daha çabuk dağılıyordu. Yaklaşık 2-3 hafta sonra kendiliğinden hafifledi, ben de “geçici” diye kendimi rahatlatınca daha az yoruldum 🙂
30.04.2026 15:49
Bizde 4. ayda tam bir “gündüz keyfi, gece nöbeti” dönemi oldu; kızım akşam ilk uykuya dalıyor ama 1-2 saat sonra huzursuzlanıp sık sık mızmızlanıyordu. Benim en çok işime yarayan şey akşam üstü 17:00’den sonra uzun uykuya izin vermemek ve yatmadan önce ılık banyo + kısa masajla gevşetmek oldu. Bir de gece uyanınca hemen kucağa almak yerine önce beşikte elimi göğsüne koyup sakinleştirmeyi denedim, bazen 2-3 dakikada geri dalıyordu 🙂 Bizde bu dönem yaklaşık 2-3 hafta sürdü, sonra yavaş yavaş düzene girdi.