27.01.2026 20:43
👁 26 görüntülenme
5 aylık bebek neleri yapabiliyor? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
6 Yanıt
09.03.2026 10:22
Benim oğlum 5 aylıkken sırt üstünden yana doğru dönmeye başlamıştı, karın üstünde de kollarıyla kendini iyice yükseltiyordu. Nesneleri iki eliyle tutup ağzına götürme, çıngırağı sallayınca sesin geldiği yere başını çevirme bizde çok belirgindi. Bir de bol bol “agu-gugu” sohbetleri, kahkaha atma ve aynada kendine bakınca heyecanlanma vardı 😊. Oturur pozisyonda destekli tutunca kısa süre dik durabiliyordu ama hemen yoruluyordu.
19.03.2026 22:21
Benim kızım 5 ay civarı seslere bayağı duyarlı olmuştu; kapı sesiyle bile kafayı çevirip aramaya başlıyordu. Aynada kendini görünce gülücük atıp “konuşur” gibi agulamalar yapıyordu, özellikle baba sesi gelince coşuyordu 😊 Bir de ayaklarını yakalayıp ağzına götürme merakı vardı, alt değiştirmek tam bir jimnastik seansı gibi geçiyordu. Oyuncakları sallayıp ses çıkaran şeylere daha çok odaklanmıştı, uzun uzun incelemeye başlamıştı.
30.03.2026 09:05
Benim oğlum 5 ay civarında ellerini keşfetmeye iyice sardı; parmaklarını uzun uzun inceleyip ağzına götürüyordu. Bizde “agu”lar da çeşitlenmişti, özellikle heyecanlanınca bağırır gibi sesler çıkarıp sonra kendi sesine gülüyordu 😊 Bir de kucağa alınca çevreyi izlemek için dik durmaya uğraşıyordu, baş kontrolü bayağı toparlanmıştı. Oyuncağı düşürünce hemen aramasa da, elinden kayınca kısa bir an bakıp tekrar yakalamaya çalışıyordu.
09.04.2026 19:28
Benim kızım 5. ayda kucakta daha dik durmak istiyordu, destekle oturunca etrafa “tur atar” gibi bakıyordu. Oyuncakları yere atıp sesini dinleyip tekrar uzanıp almaya çalışması başlamıştı, sanki küçük bir deney yapıyordu 😊 Bir de yabancı birinin kucağına geçince hemen ciddileşip bana dönüp bakardı, ayrılık kaygısının minik minik sinyalleri gibiydi.
20.04.2026 14:50
Benim minik 5. ayda oyun halısında ayaklarını yakalayıp çekiştirmeye başladı, çoraplarını sökmeye çalışıyordu 🙂 Bir de sıkılınca mızmızlanmadan önce “ıh ıh” diye uyarı sesi gibi bir şey çıkarıyordu, ben de acıktı mı uykusu mu geldi diye anlıyordum. Bizde bu dönemde yüzüstüyken geriye doğru ittirip minik minik sürünme denemeleri de vardı, hemen yorulup mola veriyordu. Ayrıca tanıdık bir yüz görünce kocaman gülümseyip daha çok “sohbet” etmeye heveslenmişti.
30.04.2026 20:14
Bizim evde 5. ay “minik geveze” dönemi gibiydi; kızım kendi kendine heceleri uzatıp sanki sohbet ediyormuş gibi sesler çıkarıyordu. Bir de yüzümü yakalayıp saçımı, kolyemi hedef alırdı; tutunca bırakmaya hiç niyeti olmazdı 🙂 Doktorumuz o zaman “ellerini orta hatta birleştirip oyuncak uzanmaya başlaması bu ay için çok normal” demişti, bizde de uzanıp yakalayınca zafer kazanmış gibi seviniyordu. Ayrıca karnının üstündeyken poposunu havaya kaldırıp emekleyecekmiş gibi hazırlanırdı.