27.01.2026 20:43
👁 39 görüntülenme
6 aylık bebek oturmalı mı? Sizde nasıldı? Deneyimlerinizi merak ediyorum.
6 Yanıt
09.03.2026 09:27
Benim oğlum 6. ayda desteksiz oturmuyordu, kucağımda ya da minderle yan destekli kısa süreli oturtuyordum. Doktorumuz “her bebek farklı, belini zorlamayın; kendi hazır oldukça toparlar” demişti. 7. aya doğru birden dengesi geldi, önce öne doğru elleriyle destek alıp sonra dikleşti. Bizim işimize en çok yerde bol bol yüzüstü oyun ve kısa süreli oturma denemeleri yaradı 🙂
19.03.2026 20:20
Benim kızım 6. ayda tam desteksiz oturmuyordu, daha çok “üçayak” gibi öne ellerini koyup kısa süre dengede kalıyordu. Biz yerde oyun minderinde, arkasına U şeklinde yastık koyup birkaç dakikayı geçirmeden oturtuyorduk; yorulunca hemen yüzüstü oyuna dönüyordu. Doktorumuz “uzun süre oturtup belini sabitlemeye çalışma, kendi kaslarıyla gelsin” demişti, ben de acele etmedim 😊 7. ayın ortası gibi birden toparladı.
30.03.2026 09:50
Benim ikinci oğlum 6. ayda oturtunca hemen yana devriliyordu, ama mama sandalyesinde iyi destekle 5-10 dakika gayet idare ediyordu. Fizyoterapist arkadaşım “oturmayı kendi kendine kurmaya yaklaşınca kaslar daha sağlıklı çalışır” demişti, biz de daha çok yüzüstü oyun, dönme ve yan yatışla destekledik. Bir de kısa süreli oturtup arkasına yastık koyunca düşme riski azalıyor, ama uzun süre oturtunca huzursuzlanıyordu. 7. aya doğru birden toparladı, sanki bir gecede güçlenmiş gibi oldu 🙂
09.04.2026 20:49
Benim kızım 6. ayda oturtunca bir iki saniye dik durup sonra poposunun üstünde minik minik kayıp yan yatıyordu, yani “tam oturdu” diyemem. Biz daha çok yerde sırtını hafif destekleyip etrafına yastık koyarak kısa süreli denedik, yorulunca hemen kapatıyorduk. Doktorumuz da “kendi kendine pozisyona geçmesi daha değerli, acele etmeyin” demişti; 7. ay gibi belirgin toparladı 😊
20.04.2026 11:31
Benim kızım 6. ayda oturmaya hevesliydi ama desteksiz bırakınca belinden “C” gibi bükülüp öne kapanıyordu, biz de uzun uzun oturtmadık. Doktorumuz kısa süreli, etrafı yastıklarla çevrili şekilde denemesinin sorun olmayacağını ama yorulunca hemen yatırmamızı söylemişti. Biz en çok yüzüstü oyun ve yan dönme çalışınca gövdesi güçlendi, 7. ay gibi daha toplu oturmaya başladı 🙂
01.05.2026 03:27
Benim oğlum 6. ayda oturmayı çok istiyordu ama ben daha çok yerde yanlarına ince yastık koyup kendi kendine denemesine izin verdim. Uzun süre oturtunca yüzü kızarıp huzursuzlanıyordu, biz de süreyi kısa tutup sık sık yüzüstü oyunla dengeledik. 7. aya doğru birden toparladı, sanki kasları “tamam” deyince oturuşu oturdu 😊