27.01.2026 20:47
👁 36 görüntülenme
Gaz sancısı 6 aydan sonra da olur mu? Sizin deneyimleriniz neler?
6 Yanıt
08.03.2026 17:55
Benim oğlumda 6. aydan sonra da gaz sancısına benzer kıvranmalar olmuştu; özellikle ek gıdaya geçince bağırsaklar bayağı şaşırdı. Doktorumuz “gaz tamamen bitmez, yeni gıdalar ve hareketlilikle dalgalanır” gibi anlatmıştı. Bizde ılık banyo, karın masajı ve bisiklet hareketi çok işe yaradı, bir de baklagil gibi gaz yapanları yavaş yavaş denedik 🙂
19.03.2026 03:58
Benim kızım 7. ay civarı gece uykudan ağlayarak uyanmaya başladı, ilk başta diş sanmıştım ama karnı resmen davul gibi şişiyordu. Bizde özellikle yoğurt ve muzdan sonra daha çok kıvranma oluyordu, bir süre miktarını azaltınca rahatladı. Ilık banyo ve karnına hafif masaj baya işe yaramıştı, bir de hareket ettikçe (emekleme başlayınca) sancılar azaldı 🙂
29.03.2026 15:43
Bizde 6. aydan sonra da oldu, özellikle hareketlenip emeklemeye başlayınca gün içinde hava yutması arttı sanki. Kızım akşamüstleri bacaklarını karnına çekip huzursuzlanıyordu, bazen kakasını da zor yapıyordu; doktorumuz “ek gıda çeşitlenince bağırsaklar bir süre uyum süreci yaşayabiliyor” demişti. Ilık banyo, karın masajı ve “bisiklet” hareketi bize iyi geldi, bir de baklagil ve çok lifli şeyleri hızlı artırınca daha fena oluyordu. Zamanla azaldı ama ara ara yeni bir gıda deneyince yine minik sancılar yapabiliyor 🙂
09.04.2026 03:22
Bizde 8. ayda tekrar gaz gibi bir dönem oldu, özellikle yeni sebze-meyve denediğimiz günlerin gecesinde huzursuzlanıyordu. Doktorumuz “bazı bebeklerde bağırsaklar yeni liflere alışana kadar dalgalanır” demişti; ben de birkaç gün daha sade menüye dönüp bol su ve hafif karın masajı yapınca toparladı. Bir de pipetli suluk ve hızlı biberon içince daha çok hava yutmuştu, onları yavaşlatmak işe yaradı 🙂
19.04.2026 20:43
Benim oğlumda 9. ayda yeniden “gaz mı acaba” dediğim bir dönem oldu, meğer kabızlığa yakın gidince karnı daha çok geriliyormuş. Özellikle muz-pirinç gibi şeyler arttığında geceleri sık uyanıp kıvranıyordu, kakası rahatlayınca sakinleşiyordu. Bizde işe yarayan şey gün içinde bol hareket, ılık banyo ve karın masajı oldu, bir de yeni gıdaları tek tek denemek iyi geldi 🙂
30.04.2026 05:53
Benim küçükte 10. ayda “gaz mı bu” dediğim bir dönem olmuştu, aslında gün içinde biberonla daha hızlı içtiği günlerin akşamı karnı şişip kıvranıyordu. Biz biraz daha yavaş akıtmalı emziğe geçip aralarda sık sık gazını çıkartınca rahatlamıştı. Bir de bazı günler çok ağlayınca fark etmeden daha çok hava yutuyordu, o zamanlar masaj ve ılık banyo işe yaramıştı 🙂